lördag 24 september 2011

Lark Rise till Candleford

BBC´s härliga serie om livet runt ett postkontor någon gång under 1800-talet. Miss Dorcas Lane (t.v) är postkontorets föreståndarinna.Thomas Brown är den mycket stolte brevbäraren som tar sitt kall på största allvar. Han tjänar ju självaste Drottningen av England!

Den unga Emma går sin postrunda i ur och skur precis som jag gjorde. Jag började arbeta redan i nian då jag gjorde söndagsturen som bestod i att tömma gula postlådor, stämpla breven och skicka dem med tåget. Jag blev kvar i hela 25 år så ni kan ju tro att det finns en liten postis kvar i mig än. ;o)

Jag sveps med i berättelsen, den är varm och innerlig. Men det som också slår mig och lämnar ett sorts vemod kvar är den respekt och heder som gått förlorat i samhället idag.

Då satte man en ära i att vara ärlig och respektfull mot andra människor. Numera tycks det enfaldigt, naivt och förlegat.

Jag tror att de flesta idag, på ett eller annat sätt fått känna på den rävighet som gömmer sig i många människor och sammanhang. Ska man göra affärer får man se till att vara påläst med alla sinnen på helspänn annars dimper en faktura ner i brevlådan långt större än utlovat.

Vem kan man lita på....betyder ett ja, ett ja...eller? Hur många gånger har man inte dragit det kortaste strået bara för att man i sin godtrogenhet litat på den andre?

"Kärleken till pengar är roten till allt ont...."

Jag flyr till Candleford där livet är vänligare och "min nästa" en pålitlig medmänniska.

Vågar vi hoppas på en bättre värld.....?

Kram Kicki

6 kommentarer:

annika sa...

Klart att det finns rötägg både här och där men de flesta är de fina och ärliga...som du och jag....

Går det framåt med boken? Hinner jag ge bort den i julklapp?

Kram
annika

ingla sa...

Ohhh Kicki, jag håller med dig till 100%. För en generation sedan (min pappa) blev man utskämd och kunde knappt visa sig på byn om man sparkade på någon som låg. Nu står det gäng med stålhätta och sparkar på en som ligger. Fort gick det!!!
Älskar oxå serien!!!
Kram

Rose Garden Malevik sa...

mmmmm,,,,,,alla e inte bra..
å missa nu inte.........

S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F

VÄLKOMMEN :)
De e kul å va med :)
Håkan

Sallys hus sa...

Hej lilla sagofeen!
Tackar själv för pratstunden..;)
haha..ska du inte göra ett inlägg om dagens tv-program..haha..
jag kan tro att postisarna har svårt att klara sig utan dig..;)
kraaaaaam så ses vi snart!
Katarina

Freja Rico sa...

Är du som jag, lever dig in i den sköna och lugna engelska atmosfären och önskar att man levde där? Spelar knappt vilken roll, deckare som "midsomer" eller drama som "Emma" så blir jag avundsjuk när jag sitter där framför tv:n..:-)

Serrien du skriver om har jag tyvärr missat, läser mer böcker nu för tiden eller tittar på film på datorn..

Kram

Freja Rico sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.