torsdag 8 september 2011

Det var en gång.....

...små bär och fruktflickor som hade fått i uppdrag att dela med sig av all den skörd som fanns i trädgård och skog. De tyckte att de hade fått en mycket fin och hedervärd uppgift och jämförde glatt sina läckerheter med varandra.Men den lilla flickan som fått uppgiften att dela ut rönnbären var besviken att inte också hon fått goda söta frukter att dela med sig av.

- Vem vill ha sura beska rönnbär, undrade hon uppgivet. Här kommer jag att få stå alldeles ensam med alla rönnbären kvar.

De andra flickorna brydde sig inte om henne för de var så upptagna av att beundra varandras olika frukter.Vad hon ännu inte visste var att Herr Blåmes hade blivit bestulen på alla sina rönnbär av en hord glupska kajor som dundrat ner i trädet en sen kväll. Nu hade familjen Blåmes ingenting att äta.Plötsligt fick rönnbärsflickan vingar på sina små axlar. Det var för att hon skulle kunna flyga fram och åter med rönnbär till familjen Blåmes. Nu tittade plötsligt de andra nyfiket på henne med stor beundran.- Åhh, vi kan väl byta, sa jordgubbsflickan, som aldrig hade sett något så vackert som hennes vingar. Tänk att kunna flyga vart man vill!

Men det går inte för gåvor kan aldrig bytas bort. De är inte till för för vår egen skull, att vi ska glänsa och imponera, utan att glädja andra med.

Kram Kicki :o)

8 kommentarer:

Butiken på gården sa...

Hej Kicki!
Vilken härlig berättelse, jag önskar dig lycka till med skrivandet, hoppas att boken blir färdig så att jag kan köpa den när den kommer ut, till jul, kanske???
Många kramar och än en gång lycka till:-)

Felix sa...

Söta små bär- och fruktflickor! Och tänkvärt att vi bör ta hand om och dela med oss av de gåvor vi har fått.

Hösthälsningar
Elisabet

Livet på Vestergård sa...

Vilken härlig berättelse och så söta bärflickor!
Kram Kicki

Mia sa...

Dina små historier är så rörande söta, man blir varm i hela hjärtat när man läser, och så är de små töserna så sockersöta.

Ha det gott.
Mia på Coop

Freja Rico sa...

Va duktig du är Kicki, du blir nog en riktig barnboksförfattare tror jag..:-)

Min Skattkammare sa...

Tack för era fina kommentarer!
:o)
Mia....tack,färgerna du blandade blev super! ;o)
Ingela Pling....tack för dina rader. Du vet väl att jag har stängt två veckor sen, tänker på dina saker. Ps..kortdragaren är tillfälligt ur funktion.

Lyktor och Tyg sa...

Hej Kicki, man blir glad att läsa om dina fina flickor. Här är det lite trögt men jag kämpar på. Vi ses säkert någon gång. Kram kram på dig.

ingla sa...

Tack tack tack för det fina lövet!!!!!!!!!!!

KRAM!!!!!!