onsdag 11 april 2012

Om jag får drömma

Eftersom jag är gammal och klok så är också mina drömmar realistiska. ;o)
Jag drömmer inte om att bli en rik och berömd barnboksförfattare. De är nog en på miljonen, om ens det.
Nej, om jag får vara så där barnslig och drömma, då är min dröm att mina sagor skulle sälja så bra att jag åtminstone fick en halvtidslön. För då skulle jag känna mig rik! Det var så länge sen jag öppnade ett kuvert med några glada tusenlappar att jag knappt minns hur det känns.
De pratade nyss om det på tv, hur svårt det är att få det att gå ihop för små företagare när man måste lämna ifrån sig ca 70% i skatt, moms och egenavgifter. Reporten undrade hur det är möjligt och om det fanns något gott råd då. - Starta aldrig nåt företag! sa den andre då.
Om jag får drömma vidare....då skulle jag skriva och illustrera under vinterhalvåret och ha öppet under sommaren då flest människor är i farten.
Nu är jag på gång att skicka in till många olika förlag. Har omarbetat texten och känner mig jättenöjd! Men funkar det inte nu, ja då är jag väl bara en drömmare trots allt. ;o)
Kram Kicki

3 kommentarer:

Anonym sa...

Men Kicki! Har du fått svar från några förlag? Kan inte se att du har skrivit nått om det... Men sluta aldrig drömma gör fanken! Men det vore så roligt att få följa både motgångar och framgångar! Kram från mig!!

Vform sa...

Hej Kicki!
Jag tittar på din bild med ögon som vuxen och med ett barns ögon ... och jag blir så GLAD!
Man blir bara så LYCKLIG av allt du målar ... inte finns där någon mörk eller tråkig bild!
FORTSÄTT och kämpa, jag har erfarenhet av att vara småföretagare också! Inte blir man rik på pengar, men av glädje över att få skapa! (Visst förstår jag att pengar betyder en del också ;))
LYCKA TILL med dina drömmar!
♥-kram Vivan

frupersson sa...

Bättre att försöka flyga än att aldrig försöka! Och drömmar kan slå in!
Lycka till!!