söndag 24 januari 2010

Äppelkvist och dysterkvist

Kanske många därute undrar vad jag är för en "dysterkvist" som skriver om allt möjligt djupsint. En del tycker kanske att det inte passar när man har butik, vad vet jag?
Men även om jag är konstnär och har en butik så är jag ju också människa med allt vad det innebär.
Just nu i katastrofens tider ger mig alla dessa inköp av prylar en fadd smak i munnen. Kontrasten blir så påtaglig, och som Lill Lindfors sa på nyhetsmorgon: Jag kan inte förstå hur man inte kan bli engagerad i detta.
All denna konsumtion är en ständig konflikt i mig, men inser ju att jag naturligtvis måste sälja för att kunna leva på mitt målande. Och tjäna pengar för att kunna ge dem vidare. Den fattiges behov är vårt ständiga ansvar, vi som fått såna rikedomar att förvalta.
"Sänd ditt bröd över vattnet, i tidens längd får du det tillbaka." (ordspråksboken)
Visst ser vi att det är så, vi svenskar som är världsledande vad gäller bistånd. Så bra som vi har det!
Må så gott!
Kram Kicki

5 kommentarer:

LantlivsAnette sa...

Jamen visst är det ju så, man har funderat en o annan gång över denna konsumtion, hur länge jan detta hålla på ?? Samtidigt som det är det vi lever av, du med dina fina saker och jag säljer herr kläder i gross o parti..dubbelsidigt det där..
Ha nu en toppen kväll min vän, jag ska pusta ut efter dagens städning, nu har jag det så rent o fint..i en dag i alla fall ;)
Kraaam Anette

Livet på Vestergård sa...

Hej Kicki!
Så sannt det du skriver! Det är bara bra att du skriver lite djupsinnigt. Jag känner mig ofta väldigt ytlig i min blogg. Det har förstås att göra med att det är bara en liten,liten del av personligheten som kommer fram på bloggen.Sällan går man in på djupare saker och då blir det lätt att man ger en ytlig bild av sig själv.Väldigt tänkvärda ord från ordspråksboken!!
Ha en bra vecka! Kram Kicki

Vardagslycka sa...

Du har så rätt vännen, men det är ju som sagt lite dubbelsidigt när man har egen butik. Idag försöker jag samla alla mina intryck från mässan och gå igenom det jag handlat, men det är inte lätt att komma ihåg alla gånger vad det var man beställde ( allra helst när man bara fått ett A4 med art nr...). Hoppas allt är bra med dig och att du känner att du hunnit njuta av din ledighet!
Ha en fortsatt bra måndag. Nu ska jag förbereda kvällsmaten tills familjen kommer hem vrålhungriga från skola och jobb.
Kram, kram Carina

annika sa...

Visst är det två sidor av allt. Å ena sidan...å andra sidan...
Klart att man får vara djup på bloggen. Oftast är man bara på ytan och skrapar men har en massa tankar runt. Ibland tycker jag att det är skönt att jag inte måste vara eftertänksam och analyserande här eftersom det är en stor del av mitt jobb. Tur att det kan få vara olika från gång till gång.
Kram på dej och ha det skönt innan du drar igång igen.
/annika

A home far away sa...

Kloka funderingar, när det gäller konsumtion, jag försöker verkligen tänka till...det är verkligen dubbla känslor:)

Kram Gunilla i Singapore