torsdag 23 februari 2012

Liten vårsaga

En särskild dag i april månad samlades alla skogsväsen för en mycket speciell händelse. Det var samma sak varje år, alla var lika förväntansfulla. Lina Lingon hade vaknat tidigt och otåligt väntat på att solen skulle gå upp.
När det äntligen blivit dag styrde de sina steg mot Glittrande Gläntan där Per Blåbär bodde med sin familj.
Men idag var det inte Per Blåbär som fick Linas hjärta att klappa förväntansfullt. Nej, det var fröken Vitsippa de skulle möta denna vårmorgon.

Där stod hon nu så efterlängtad i sin vita nystärkta krage, och plötsligt hände det som alla väntat på. Hon log sitt allra första vårleende! Ja, nu visste de att våren äntligen var här på riktigt!
- Åhhh, så vacker hon är, suckade Lina Lingon. Jag vill också vara en vårblomma.
- Du är min alldeles särskilda blomma, sa Per Blåbär då!
;o)
Jag ska dra vinnaren på vitsippetavlan lite senare....jag har nämligen några fler saker jag lottar ut till er som skrivit för jag är såå tacksam att ni bjuder på er, men det går inte så undan i svängarna som jag tänkt. Den där tiden....svisch svisch!!!
Om inte ni vore så uppmuntande skulle jag nog bara känna mig fånig med alla dessa små sagostunder......men det är härligt att så många vuxna har kvar sitt lilla barn i sig. Det har jag märkt också många gånger i butiken (fniss) när vuxna ivrigt studerar ansiktena på de olika små figurena och ger ifrån sig ett förnöjt kuttrande när de hittar ett uttryck som faller dem i smaken. Ljuv melodi! :o)
Vi ses snart igen.....
Kram denna soliga dag!
Kicki

4 kommentarer:

Vardagslycka sa...

Vilken underbar aprildag! Det är härligt att veta att vi har det framför oss. Sååå fängslande och medryckande rader du bjuder på!
Har nyss kommit in från en promenad i solen och det var ljuvligt ute!
Önskar dig en fin dag i solen!
Kram, Carina

Beas sa...

Käääärlek i luften...så sött! :-)

Själv har jag varit ute på en långsam promenad till skogsgläntan här bredvid tillsammans med min krasslige son. Vi bara satt där och njöt av fågelsång och medhavd matsäck. På vägen hem såg jag lakan upphängda utomhus. Vilket underbart vårtecken!!!

Hoppas du har en fin torsdag!

Kram Bea

Unknown sa...

Hejsan Kicki!
Härlig vårsaga och idag har man nästan kunnat känna lite försmak av våren, var tom så man tittade lite extra i diket om där fanns några tussilago än.
Önskar dig en fin kommande helg som jag tror du kommer uppskatta, vårväder har vi ju blivit lovade :o).
Kram Ing-Britt

Trollmor sa...

Vad jag tycker om dina skogsväsen.
Kan riktigt höra hur barnen efter att ha fått lyssna till dina sagor ivrigt springer bland riset i skogen och ropar efter Lina och Per :)
Önskar dig en skön helg.
Kramar Trollmor