söndag 19 februari 2012

Så börjar sagan.....

" Det var tidig morgon inne i Lummiga Trädgården och allt var tyst och stilla. Det hade varit ett härligt kalas kvällen innan som varat långt in på natten. Inte för att någon fyllde år eller så, utan för att fira att de trivdes så bra tillsammans. Sanningen var att det kalasades varje dag för något annat kunde inte detta godmodiga äppelfolk tänka sig.

Äppelfolket, ja det är de som bor uppe i äppelträden och inte är större än din lilla hand. De bär äppelhattar i olika färger och nyanser och kan lätt förväxlas med riktiga äpplen och därför rysligt svåra för oss människor att upptäcka.

Där låg de nu utspridda och sov och snusade förnöjt på sina grenar medan de drömde om nästa kalas de skulle ha tillsammans.

Men mitt i den sköna drömmen vaknade plötsligt två små äppelflickor bryskt av att de for och ruskade runt bland en massa äpplen. Innan de hann förstå vad det var som hänt blev de liggande i en hög på marken.

- Såja, nu har de vilda djuren något att äta också.

Alice och Silva såg förfärat mannen med skottkärran försvinna mellan träden och kunde inte för sitt liv förstå hur de hade hamnat där. Hade någon knuffat ner dem från trädet under natten?

Det var då ingen idé att ropa efter honom för han var människa och kunde ändå inte höra dem.

- Om vi blundar och försöker sova kanske vi vaknar igen och upptäcker att allt bara var en dröm, sa Alice som fortfarande var yrvaken denna tidiga morgontimma.

- Ja det gör vi, sa Silva och gäspade stort. Kanske är det kalas när vi vaknar igen.

De kröp ihop och somnade där i högen bland alla äpplen."

(Text - Kicki Thorell)Så startar äventyret i skogen och för med sig fler strapatser än de vilsna äppelflickorna någonsin kunnat ana.Jag har skrivit om bl. a början på sagan och målat ut texten bättre. När andra läst den är det just början som jag fått kritik för. Den var svår att komma in i. Början är jätteviktig, inte alls konstigt att jag blev refuserad! Men....jag är ju ingen författare utan helt grön på området så det är bara att försöka och prova sig fram om och om igen. Inte ge sig, aja baja!! ;o)


Om du som läser detta har tid och har lust får du gärna säga vad du tycker om inledningen på sagan. Vill du läsa vidare? Som tack lottar jag ut en vårtavla med en tillhörande ny liten vårsaga!

Kram på er!

Kicki

15 kommentarer:

Livet på Vestergård sa...

Jag vill absolut läsa vidare och bara väntar på att dina berättelser ska bli utgivna!
Kram Kicki

Isas Trädgård sa...

Åhh Kicki ... Jag ÄLSKAR dina små äppelflickor och vill absolut följa deras äventyr !!

Om du vill ha lite konstruktiv kritik så rycks man absolut med av inledningen, men sen blev jag lite förvirrad om dom hamnade i skottkärran som mannen klev i väg med eller om dom hamnade på marken?! Tror att din berättelse tjänar på en övertydlighet vad som händer så man som läsare inte blir förvirrad !

Dina figurer är magiska och förtjänar verkligen en egen sagobok !!

Håller tummarna för den !
Ha det så gott !
Kram/Isa

Lyktor och Tyg sa...

Nu vill man ju läsa om vad som händer sen........
Sitter just nu och dricker citronmarängte :)
kram Kristina

Min Skattkammare sa...

Toppen Isa att du tycker till! TACK TACK! Man blir så självblind. Jag ska försöka klura till det där.
Sen är det så att man inte ska få veta...än...vad/vem som gjort att de trillat ner från sitt äppelträd.
Har allt en mening kanske....?
Hör du hur min hjärna surrar nu....rrrrrr. ;o)

Vitt hus med svarta knutar sa...

Men herreguu hur ska de gå för äppelflickorna!! Ja inte var det några problem att snabbt komma in i detta äventyr...men även jag hade svårt att få ihop kopplingen mellan marken och skottkärran för nog hade de vaknat av att bli nedruskade på marken och iplockade i skottkärran...eller hur de nu hamnade där=)

Jag hejar på och håller tummarna för jag vill gärna läsa hela sagan för mitt lilla bustroll till barnbarn!

Ha det så gott!
Kram,
Regina

Vardagslycka sa...

Jag rycktes med i berättelsen med en gång och vill bara veta mer, jag vill fortsätta läsa!
Tycker du är superduktig som fixar både text och bilder, och dessutom gör det så fängslande!
Nu håller jag tummarna för dig och hoppas det snart blir en bok på riktigt.
Kram, kram Carina

Janne i Fagerlia sa...

For en herlig fotelling. Så uskyldig og vakker. Fikk umiddelbart lyst til å lese videre. Av en eller annen grunn assosierer jeg med Elsa Beskow sine fortellinger. Sikkert den rene og uskyldige stilen som skaper assosiasjonene :)

Unknown sa...

Att jag är en stor beundrare av de korta bitar av dina berättelser vi har fått läsa vet du ju ;). Inte var denna ett undantag heller men jag måste säga som Isa att jag blev lite fundersam vart de hamnat, i skottkärran eller i gräset. Däremot väckte ovissheten även nyfikenheten att läsa vidare och få svar på sina frågor.
Så jag vill hemskt gärna läsa vidare i din bok och få njuta av dina fina figurers äventyr. Håller tummarna att den snart kommer i tryck.
Ha de gott, kram Ing-Britt

Beas sa...

Åhhh...raraste Kicki. Du vet väl att jag fortfarande är ditt största "fan"?

Har din lilla tavla på hedersplats i hallen och älskar att du vågar steget att bli bilderboksillustratör/författare - samtidigt som jag står och stampar på samma ställe. Tid för förändring/tid för råd. MOD! Det är vad som saknas, och det har du. I mängder!

Jag önskar dig verkligen stort lycka till och VET att det kommer att gå bra för dig. Jag tror på dig!

Kram Bea

Anonym sa...

Hej!
Vilken underbar saga/berättelse.
Det är precis en sådan jag hade valt att läsa för min dotter när hon var liten...
Jag hade dock gärna velat ha det lite tydligare, hur gick det till när äppelflickorna hamnade där de gjorde.

Mannen med skottkärran, är han den som skakar ner flickorna, den som tippar av dem i skogen..
Men kanske är det upp till oss läsare att "måla upp" föreställa oss, hur det gick till. Sagor och berättelser skall kanske inte vara för tydliga, för då får man inte använda sin egen fantasi.

Jag vill i alla fall fortsätta läsa om äppelflickornas vidare äventyr, så hoppas du får ge ut din egen sagobok, med egna illustrationer. Du är ju så duktig!
Ha det så gott önskar Marie
ragna_marie@hotmail.com

Mia på Coop sa...

Visst är det väl så, att när dom vaknar är dom redan i skottkärran och sen blir dom avstjälpta i skogen till de vilda djuren och mannen med skottkärran går hem igen. Jag fick också läsa flera gånger och fundera hur det hängde ihop. Men som sagt man kanske fattar om man får fortsättningen på sagan.

De bitar man läst ger i allfall mersmak. Väntar med spänning på fortsättningen.

Ha det gott.

Vitspets sa...

Såå kul att få läsa lite på dina berättelser ...
Kram Karina

Vform sa...

Hej Kicki!
Underbart ... det att din fantasi ger oss läsare mersmak!!
Och sedan dina fina bilder till blir en perfekt saga!
Vill ha fortsättningen också ... spännande :O)
KRAM Vivan

Anonym sa...

Jag vill absolut läsa fortsättningen,det är så spännande.Tycker äppelflickorna är så gulliga ;) kram Misan

Freja Rico sa...

Det är klart att man vill läsa vidare, det är en jättebra start på boken. Undrar hur många barn som kommer att springa nedanför äppelträden i sommar och leta efter äppelfolket :-)?

Kram