söndag 25 mars 2012

Den lyckliga humlan och jagI fredags köpte jag penséer. Jag hann inte mer än ställa påsen på trappan förrän ett bekant och surrande ljud nådde mina öron. En humla som vaknat till liv. Och precis som jag var han lite baktung efter vintern.Det blev ett riktigt pusskalas. Man kunde inte ta miste på hans entusiasm!Han för än hit...och än dit i sitt pussande och kramande. Och blommorna såg inte missbelåtna ut heller.

Lycklig och vårrusig brummade han sedan iväg.....och jag fick ett ljuvligt ögonblick av sol, värme och ett mycket trevligt sällskap.

Fågeln i förra inlägget är inte riktigt autentisk.......ingen hade rätt! ;o)

Vem det är och vad den heter får ni förhoppningsvis veta en vacker dag....men inte än.

Jag såg en skymt av Linda Skugge på tv:n i morse. Hon höll visst på i fem år med sin barnbok. Hon tyckte det var det svåraste hon gjort. Det var väldigt befriande att höra. Än finns det hopp! :o)

Kram Kicki

9 kommentarer:

Felix sa...

Åh, så många härliga och färgglada bilder! Visst blir man glad för alla små vårtecken. Humlevännen får du vara rädd om. Bäst att krusa lite extra så här på vårkanten... ;-)

Soliga vårhälsningar
Elisabet

Unknown sa...

Vilka fina bilder du lyckades få på humlan. Tänk så glad man blir av alla små vårtecken så här års, här har planerna på att lägga i båten börjat surra...:) Då är det verkligen vår för mig.
Ha de gott, kram Ing-Britt

andi sa...

Ja, det är nog mycket, mycket svårare att göra en barnbok än en bok som riktar sig till vuxna. Med barnen får man nog bara en chans att göra ett gott första intryck ;)
Så fin humla, kan tänka mig att det var en riktigt mysig stund att se på när den gosade med blommorna :)

Kram

Vitspets sa...

Härliga bilder ...
Kram Karina

Kamomilla sa...

Absolut- än finns det hopp! Ge inte upp.

Och humlan då, han verkar ju verkligen inte ge upp!

Beas sa...

Och jag tog en sipp av mitt vita vin på altanen...läste en sida eller två...och höll sedan på att klunka i mig flera småflugor som simmade bröstsim i vinet. :-D

Vform sa...

DE bilderna visar minsann att det är vår ... ja kanske på gränsen till sommar hos dig!
Härligt!
Vi har planterat gurkplantor idag, och fåglarna sjöng det vackraste de kunde utanför ... :O)
Men vi började nog dagen med -5 ...
Ha en underbar dag du också!
KRAM Vivan

Kvarnboden sa...

Hej! vilken söt liten rackare du fångat där ! Så skönt att våren äntligen kommit! Kakbuffén såg inte så dum ut den heller!
kram Elisabeth

Freja Rico sa...

Ja, vilka fina bilder Kicki..:-). ja, inte tror jag att det är lätt att skriva en barnbok inte, jag antar att man måste tänka både en och två gånger, men det fixar du ju..:-). Min bok tar tid, har bara skrivit 14 A4-sidor, det är ju mycket man ska tänka på; synintryck, lukter mm.

Det är så skönt med vårren..:-)

Kram