måndag 29 april 2013

English cottage & gardenfairy

Tavlans storlek 40x50 cm
 Jag brukar roa mig ibland med att titta på TV8:s programserie "Hemma på landet" eller som det heter på engelska "Escape to the country" där olika människor letar hus på den engelska landsbygden.
Underbara vyer sveper förbi i form av pittoreska byar, böljande fält och charmiga kustområden. Och husen....åhhh, de är underbara! Är särskilt förtjust i stenhusen, och en av gångerna var det ett som liknade just detta som inspirerade mig att måla.
Och som sig bör i en engelsk trädgård flyger en liten gardenfairy runt och strör sina magiska frön lite här och där.
Skulle vilja åka runt på den engelska landsbygden, men käraste maken vill ha sol på näsan och har fått för sig att det bara regnar där så jag vete katten hur jag ska lura dit honom.
Jag får nöja mig med tv-rutan tills vidare. :o)
Kicki

9 kommentarer:

Isas Trädgård sa...

Åhh så underbar din vackra tavla med engelsk inspiration blev !!
Brukar också titta på engelska program bara för trädgårdsvyerna som skymtar förbi i bakgrunden ibland, jätteinspirerande !
Fnissade lite till din story om "koskiten" i förra inlägget. Jag säger alltid kogödsel så mig kan du umgås med. Du och väninnan är välkommen lite längre fram när värmen kommit i maj ... vi får höras av med exakt datum !
Ha det så gott !
Kram/Isa

promenader på landet sa...

Så vacker tavla, ja när vi var i England så regnade det en hel del.... men någongång måste det väl vara sol där också:) Ha det gott kram Maria

Trollmor sa...

Vilken fin tavla, blir glad av den.
Undrar om din lilla gardenfairy har något med saken att göra? :)
Vet du, jag är (också) beroende av En plats på landet.
Önskar dig en fin Valborg.
Stor kram, skogsvännen

Mia sa...

Åhh.. så fin! Vad du kan få till med dina penslar och färg. Jag förstår att det krävs inspiration och tid. ;-)Hoppas du får en skön 1:a Maj, vi tar "gammelbilen" och drar till Fellingsbro.
Kram kram/ Mia

Min Skattkammare sa...

Hej Mia!
"Gammelbilen"...är det en sån där veteranbil eller rent av raggarbil?
Om det är det sista vill jag gärna veta vad man raggar i Fellingsbro? ;o)))
Hoppas ni fick en toppenfin biltur!
Kram på dig!
Kicki
(kul att du kikar in här då och då)

Ett Vitare Hem sa...

Ha en riktigt härlig helg!
Kram/Lena

Freja Rico sa...

Känner igen mig i dig Kicki, vill också dit, men jag nöjer mig för tillfället med det som visas på tv, är ju fruktansvärt flygrädd. Men jag måste ta mig förbi det, har betsämt mig att jagnågon gång ska ta mig till området där Morden i Midsomer spelas in :-)

Kram

Freja Rico sa...

Och förresten, glömde :-O, vilken fin tavla :-)!!

Mia sa...

Hihi, gammelbilen är mer veteranbil än raggarbil. Det var motorträff i Fellingsbro med ca. 600 fordon, alltifrån gamla moppar, motorcyklar o traktorer till gamla och nyare snygga bilar, mycket trevligt. Idag var vi i Kvarntorp för ännu än träff. Har man en motorgalen gubbe så blir det mycket sånt, nu har ju jag tid att följa med också. ;-P
Vi ses / Mia