fredag 16 mars 2012

Självkritisk så jag kokar över!

Hur i hela friden ska det kunna bli nåt bokskrälle så självkritisk som jag är?! Jodå, jag är nöjd med sagan....tro´t eller ej, men illustrationerna får mig att flyga upp i taket av frustration!! Jag tycker att de ser kladdiga och oproffsiga ut! :o(((
Här är det de små bärväsena som träffar på Karl-Johan från Mossboda. Honom känner ni väl? ;o)
Kl: 20:00 på Svt 2 visas ikväll en film om den härliga barnboksförfattaren Barbro Lindgren. Jag såg en glimt av henne i morgonsoffan där hon berättade att hon blivit Augustnominerad och var bjuden på en liten fest för alla nominerade. Men den tänkte hon inte gå på för sist var det inget roligt alls. Jag kände ett omedelbart släktskap med den attityden. ;o) Huu...för sånt! Det enda positiva med såna priser är väl att de kanske jagar självkritiken på flykt.....ett tag.
Loranga, Masarin och Dartanjang är några av hennes älskade figuer. Dessa har hon illustrerat sjäv.
Hmmmm......?? Själv hade jag aldrig kommit på idén att skicka in en sån bild. I mina ögon väldigt slarvigt....ändå såå omtyckt! Men kan hon så kan väl jag, tänker jag liksom lite logiskt.Den vilda bebin tycker jag är supersöt, men skulle jag själv ha gjort den så vet jag att jag skulle nagelfara den maximalt och säkert "dissa" den.
Nu är inte min bild tagen med den finaste kameran, men jag tycker den ser grumlig ut. Grrr...! Jag kanske ska markera figuerna lite skarpare. Är det någon som orkar tycka?
Själv tycker jag inte om den....jag är arg så jag kokar över!
Jag ska i alla fall njuta av Barbro Lindgren i kväll! :o)
I morgon LÖRDAG stänger jag Kl: 15:00
Kram Kicki

3 kommentarer:

Marie sa...

Kicki, du måste tro på dej själv!
Tänk inte för mycket utan gör det du önskar bara.
Du är det dax för ett besök hos skattkammaren. Jag får väl ta ner dej från taket då. ;=)

Beas sa...

Alltså...känner så VÄL igen mig i dina självkritiska tankar - men de stjälper dig mer än hjälper förstås.

Jag tänkte i början föreslå att du skulle besöka biblioteket och glotta fram de allra "FULASTE" barnboksillustrationerna för att se att du faktiskt KAN. Men...ett par rader längre ner ser jag att du ändå är i de tankarna själv, att "kladd" ändå kan funka och att du nog också KAN!

Vet du...när jag har som mest dåligt självförtroende över mitt he brukar jag gå ett par varv runt stan och bara försöka se andras hem med "kritiska" ögon, föööör...att jag till sist ska förstå att jag skulle vara missnöjd OAVSETT vilken halvherrgård jag skulle bo på. Att det ligger hos MIG och inte hos någon annan."Fröken Självkritik" är en skit, man får bara försöka att inte låta henne få för stor egentlig påverkan i sitt liv.

Fortsätt kämpa!

Ha en mysig fredagskväll!
/Bea

Therese på Granne med Pellgårn sa...

Har själv suttit i samma båt, då jag börjat illustrera saga med akvarell, och inte blivit nöjd, eller färdig. Funderar så småningom att prova svart tusch och akvarell ihop, för att få det mer distinkt.(som vilda bebin)Eller blandteknik. Men...det är en senare fråga.

Jag tycker dina bilder är fina och du har din egen stil med mjuka färger och linjer. Det passar ju till en natursaga tycker jag. Naturen är ju inte så skarp i kanten.
Du kan ju alltid göra en ny version av en av bilderna, jämföra och se "vilka klockor som ringer"
Kanske visar det sig att den första var bäst i alla fall.
och var den inte det så har du massor av jobb:)

Fast hittar du rätt bokförlag så kanske de älskar dina akvareller.
Det är fullt möjligt!

God lördag! Hälsar Therese